Orius Roofwantsen tegen trips.
Orius Roofwantsen tegen trips heb je je ooit afgevraagd wat er mis is met je kamerplanten als je merkwaardige vervormingen of bruine vlekken aan de onderkant opmerkt, terwijl de bovenkant volkomen normaal lijkt? Mogelijk heb je een invasie van trips, ook bekend als kleine, langwerpige insecten die variëren in kleur van zwart en oranje tot beige, afhankelijk van hun soort. Opvallend is dat bij kamerplanten met dikke bladeren de schade door deze beestjes meestal niet aan de bovenkant wordt gezien. Maar aan de onderkant van de bladeren, zuigen de trips plantencellen uit, waardoor de plekken bruin worden.
De schade beperkt zich niet alleen tot je kamerplanten. Je fruitsoorten kunnen ook lijden onder een aanval van trips. Bijvoorbeeld, aardbeien vertonen bruinverkleuring van de vruchten en vergrijzing van het blad, soms zelfs met vervormde vruchten. Druiven, aan de andere kant, vertonen meestal bruine stippen op de bladeren van jonge scheuten en bij ernstige infecties, bruine stelen en gekurkte vruchten.
Orius: Jouw Eco-Vriendelijke Schild Tegen Trips.
Bovendien kunnen groentenplanten, zoals komkommers en paprika’s, ook schade ondervinden van trips. Je zult eerst grijze vlekken op de bladeren opmerken, gecombineerd met zwarte stipjes – dit zijn de uitwerpselen van de trips. Bij een zware infectie zul je zelfs verkurkingen op de vruchten zien.
In dergelijke gevallen kan Orius Laevigatus, ook wel bekend als de bloemenwants, je redding zijn. Dit inheems insect, dat van nature vaak in bloemen wordt aangetroffen waar stuifmeel aanwezig is, is een efficiënte roofwants. Ze zijn ovaal van vorm en ongeveer 2 à 3 mm groot, met een mooie kleurschakering in hun dekschild.
Win de Oorlog Tegen Trips, Kies voor Orius.
Deze veelvraat voedt zich met larven en volwassen trips, maar eet geen eieren. Bovendien verorberen ze ook bladluizen, spint, witte vliegen of motteneieren. Orius roofwantsen zijn extreem efficiënt in hun taak. Ze vinden hun prooi op de tast, houden deze vast met hun voorpoten en zuigen ze dan leeg.
Orius roofwantsen zijn beschikbaar in tubes van 100 of 500 individuen. De vulstof bestaat uit boekweitschilfers met voedsel voor de insecten tijdens het transport. Een tube van 100 Oriussen kan gebruikt worden op een gebied van 150 m2.
Toch moet je er rekening mee houden dat Orius roofwantsen alleen gebruikt moeten worden bij zware aantasting van trips. Bij een lage voedselvoorziening en zonder stuifmeel zullen ze binnen enkele dagen sterven. Ze zijn vooral effectief als er grote tripslarven en volwassen tripsen aanwezig zijn. Als er alleen jonge tripslarven en weinig volwassen tripsen zijn, dan is een andere roofmijt, Neoseiulus Cucumeris, een betere keuze. Bovendien, hoewel Orius zowel binnen als buiten kan worden gebruikt, zijn ze dol op bloemen en zullen ze zich waarschijnlijk daarnaartoe verplaatsen als ze buiten worden vrijgelaten.
Bescherm Je Tuin op de Natuurlijke Manier. Orius: Efficiënt en Veilig!
Het uitzetten van Orius roofwantsen is een zorgvuldig proces. Ze worden geleverd in een strooikoker of tube. Het is essentieel om je aangetaste kamerplanten in groepen samen te plaatsen zodat de roofwantsen gemakkelijk van de ene naar de andere plant kunnen bewegen. Hierdoor vergroot je hun overlevingskansen. Zet bloeiende planten tussen de kamerplanten om de Orius te voorzien van stuifmeel. De roofwantsen moeten altijd ’s avonds worden uitgezet.
Orius roofwantsen worden het beste gecombineerd met Neoseiulus Cucumeris. Deze roofmijten eten de eitjes en jonge larven van trips. Ze zoeken de bladeren grondig af naar voedsel, in tegenstelling tot Orius roofwantsen, die voornamelijk jagen op wat ze tegenkomen. Orius eet geen trips eitjes en laat vaak ook de jonge larven met rust.
Orius: Kleine Roofwantsen, Groot Resultaat.
Het aantal roofwantsen dat je nodig hebt, hangt af van het oppervlak van je planten. Voor kamerplanten is de berekening meestal 1 roofwants per m2. Als je bijvoorbeeld een kamer van 100 m2 vol met planten hebt, kun je deze behandelen met 1 tube Orius met 100 individuen. Bij rijen groenten of fruit, zet je 3 individuen uit per lopende meter. In geval van een zeer zware aantasting en een grote oppervlakte, ga tot 10 roofwantsen per m2.
Onthoud dat roofwantsen levende insecten zijn en het beste de dag van ontvangst uitgezet kunnen worden. Orius kan 1 tot 2 dagen worden bewaard in de geleverde verpakking op een koele en donkere plaats. De tube of koker moet altijd liggend worden bewaard, waarbij de optimale bewaartemperatuur tussen 8°C en 10°C is.
Plantenliefhebbers Vertrouwen op Orius: Jouw Betrouwbare Partner Tegen Trips.
Hoewel het verleidelijk kan zijn om nuttige insecten te combineren met een chemische of natuurlijk spuitmiddel zoals Neem of tabak, is dit niet aan te raden. Als je al gespoten hebt, neem dan contact met ons op. We kunnen bepalen of erkende chemische middelen schadelijk zijn voor roofwantsen en hoe lang je moet wachten om ze alsnog uit te zetten. Voor natuurlijke, niet erkende spuitmiddelen is geen residutijd bepaald
Verpakking en Distributie.
Orius roofwantsen zijn beschikbaar in tubes van 100 of 500 individuen. De vulstof bestaat uit boekweitschilfers met voedsel voor de insecten tijdens het transport.
Wanneer te gebruiken.
Orius roofwantsen moeten alleen worden gebruikt bij zware aantasting van trips. Zonder voldoende voedsel en stuifmeel zullen ze binnen enkele dagen sterven. Ze zijn vooral effectief als er grote tripslarven en volwassen tripsen aanwezig zijn.
Hoe ze te gebruiken.
Het uitzetten van Orius roofwantsen is een zorgvuldig proces. Ze worden geleverd in een strooikoker of tube. Het is essentieel om je aangetaste kamerplanten in groepen samen te plaatsen zodat de roofwantsen gemakkelijk van de ene naar de andere plant kunnen bewegen.
Combineren met Neoseiulus Cucumeris.
Orius roofwantsen worden het beste gecombineerd met Neoseiulus Cucumeris. Deze roofmijten eten de eitjes en jonge larven van trips. Ze zoeken de bladeren grondig af naar voedsel, in tegenstelling tot Orius roofwantsen, die voornamelijk jagen op wat ze tegenkomen.
Aantal roofwantsen dat nodig is.
Het aantal roofwantsen dat je nodig hebt, hangt af van het oppervlak van je planten. Voor kamerplanten is de berekening meestal 1 roofwants per m2. Bij rijen groenten of fruit, zet je 3 individuen uit per lopende meter.
Bewaren en Uitzetten.
Roofwantsen zijn levende insecten en het beste de dag van ontvangst uitgezet kunnen worden. Orius kan 1 tot 2 dagen worden bewaard in de geleverde verpakking op een koele en donkere plaats.
Combineren met spuitmiddelen.
Het combineren van nuttige insecten met een chemische of natuurlijk spuitmiddel zoals Neem of tabak, is niet aan te raden. Als je al gespoten hebt, neem dan contact met ons op. We kunnen bepalen of erkende chemische middelen schadelijk zijn voor roofwantsen en hoe lang je moet wachten om ze alsnog uit te zetten.
Plagron Green Sensation 5 Liter is een super “4-in-1” oplossing